Haynes & Garthwaite Architects

Hanover Shingle Style

This new home, located in the heart of the Upper Valley, is at the edge of the Dartmouth College campus on a wooded hillside overlooking the Connecticut River. The shingle style detailing, local materials and generous front porch relate to the surrounding established neighborhood. To preserve open space on the property, the drive court is tucked to the north of the house behind the garage. The living spaces are aligned along the southern side to capture natural light and provide inviting transitions into the landscape. The open flow between rooms as well as handsome trim and cabinetry create an elegant setting for a relaxed, contemporary living style shared with family and friends. A very high level of insulation and energy efficiency ensures a comfortable and practical home.

American Institute of Architects New Hampshire Chapter 2017 Citation Award